Coquille, pompoenpuree, oesterzwam, pommes millefeuilles

Pompoenpuree: biologische oranje pompoen in stukken, peper, zout, olijfolie, roosteren in oven op 180 graden, 40 minuten, pureren.
Oesterzwam roomboter, roerbakken, zout.
Coquiiles In bruisende roomboter bakken, max 1 minuut per kant (afhankelijk van grootte)
Pommes millefeuilles Vastkokende aardappels, knoflook, roomboter, parmesaan. Dag tevoor: in zo dun mogelijke plakjes snijden (of met de mandoline), door gesmolten boter halen en met geraste parmesaan en zout  stapelen in rechthoekige ovenschaal bekleed met bakpapier. Afgedekt twee uur in de oven op 180 graden. Af laten koelen, vouw bakpapier over de bovenkant, plaats gelijkvormige rechthoekige ovenschaal met gewicht erop. Volgende dag: snijd rechthoekige stukken, bak alle zijden krokant in boter.

Gewoon met keukenmes gesneden in plaats van met de mandoline kan ook en als dood gewicht voldoet een baksteen in een plastic tas.

Share this: