Gebakken bloemkool / limabonenpuree / geroosterde linzen

I love it when it all comes together. Te goed om niet even de mentale notitie te boekstaven in deze aanleiding tot recept. Eens temeer daar dit als haastklus tussendoor in minder dan 25 minuten op tafel stond en toch al rijk en diep smaakte naar meer! Who needs relaxt en in zeeën van tijd peulvruchten weken, ruim tevoren marineren, een plan hebben. Het marineren hieronder mag bestrijken met dikke saus heten en de bonen en linzen kwamen hoe ordinair en toch uitstekend uit pak en blik. De oven voor de linzen (een uur op 120 graden) werd vervangen door knalhard bakken in pan. Vijf minuten in een beetje olie, in gemalen korianderzaad uit een zes jaar oud potje – ik heb de jaren niet geteld – en het mosterdzaad werd geroosterd noch gevijzeld. Kan allemaal.

Bloemkool marineren in marinade van gefermenteerde red beancurd, gele miso, zwarte tahin, sojasaus, fijn gesneden knoflook, geraspte gember, agavesiroop, rijstazijn, olie. Bloemkool bakken als biefstuk in veel boter.

Limabonen pureren met knoflook, witte tahin, olijfolie. Opwarmen tot lauwwarm.

Linzen roosteren in oven (geroosterd korianderzaad, mosterdzaad, knoflook, olie)

Serveren met verse koriander

Share this: