Divers voedsel

De foto ziet er weer absoluut niet uit maar drie recepten blijken te opmerkelijk om niet te boekstaven voor nadere uitwerking en gebruik; 1 gefrituurde auberginereepjes in szechuanpeper, vooral koud de andere dag en 2 chinese kool/wortel/glasnoodles salade met pompoen en 3 gemarineerde ananas uit de oven.

1 gefrituurde auberginereepjes in szechuanpeper
Frituur/bak auberginereepjes in olie en houd apart; in pan fijngesneden knoflook 4 tenen, cm gember, theelepel szechuanpeper fijngemalen in vijzel, eetlepel gefermenteerde bonencurd, water/maizena om te binden aan te dikken; all together now (Kan ook koud de andere dag) Garneer met lenteui.
 
2 chinese kool/wortel/glasnoodles salade met pompoen
Ook al oei wat goed – salade fijne gesneden chinese kool, wortelreepjes, fijn gehakte steeltjes koriander met een dressing van witte miso/rijstazijn/limoen/sesamolie; dunne plakken pompoen ingesmeerd met rode miso/sesamolie/honing gaan 15 minuten in voorverwarmde oven op 200 graden.
Eet met noodles, hier glasnoodles.
 
3 gemarineerde ananas uit de oven
Ananas marineren in lichte sojasaus, bruine basterdsuiker, chilivlokken, vissaus, sesamolie, 2 kruidnagels, rijstazijn. Dan in oven 180 graden, 60 minuten.
 
Voor de volledigheid:
4 Shanghai paksoi, donkere sojasaus, sesamolie, in oven 180 10 minuten; maar dat kan natuurlijk veel beter/makkelijker kort roerbakken.
 
5 Komkommer in suiker, sesamolie, limoen, rijstazijn, sesam
 
 

Share this: