Lowlander Love Ale

27-4-2023
Valentijnsbier als vloeibare viagra, gemarket bij de HEMA, in het schap tussen de tompoucen en de trilstaven.  Dat kan ongemak veroorzaken bij het aanbieden aan derden kwa gratis meegeleverd verwachtingspatroon: nog ene LOVE ALE oude beer? toch is Lowlander Love Ale een schot in de roos: bijzonder, niet goed te vatten. Niet te zoet, iets van aardbei. En met een hint van damiana. Ja wat dat is weet geen mens maar je schijnt er gruizig van te worden. Wellicht met een kratje op.

(Disclaimer🙂

Kaapse El

18-4-2023
Ondertussen is Kaapse El Fruited Neipa haast tot huisbier geworden, plaatselijk favoriet in De Zoete Inval. Met vereende kracht tot opmerkelijke smaakanalyse gekomen: camembert, mango, gras. Je gelooft het niet, het is wel zo. Samenwerking met Brouwerij Eleven Utrecht.

St Bernardus Tokyo

26-3-2023
St Bernardus Tokyo zit in prachtig blik. Prijswinnend voor het oog. BELGIAN WIT ALE witlettert het precair. Ja we kijken wel uit. Een Hoegaards sopje drinken we misschien als de zon langere tijd en heel erg schijnt en verder alles op is.

Er is iets moois aan de zuren van St Bernardus Tokyo, meer dan witbier. Een mooie lange kleine bitter nawaarts, fijn subtiel en complex: triple meets saison? Op voor je het weet en een tweede kocht ik niet. Raadselachtig, de eerste slok is zo gewoon. Als we het dan toch witbier noemen, dan een die aandacht verdient, niet een om gedachteloos te slempen.

(Je weet wat ze zeggen van St. Bernardus Abt 12, dat het identiek recept volgt als Westvleteren?)

Birra Moretti – Sale di Mare

17-3-2023
Gebrouwen met zeezout, sale di mare. Ongefilterd Napels zeewater in de ketel in plaats van lauwe pis van de man met de mosgroene vochtige hoed. Je moet er maar opkomen. Maar lekker!!! En door het zout krijg je nog meer dorst. Slecht voor lever én nieren, twee vliegen in één klap doorzuipbier.

Klein Duimpje – Vloeibaar Goud

4-3-2023
Wat een verrassing, Klein duimpje vloeibaar goud uit Hillegom

Jopen – The Beat Gose On

6-1-2023
Jopen grossiert in makke net niet maar deze Fruited Goose is interessant: (soort van) zuur bier met peer en kaneel. Bizar. Geen idee wat ik er van vind. Je proeft de ingrediënten volledig (ook zonder etiketlezing) Avontuurlijk? Kek?

Nevel – Sintel, En Stoemelings – 1879, Oude Geuze Boon 2017 2018

18-9-2022
1 Nevel Sintel. Met geroosterde wilgenbast. Geroosterde wilgenbast, krijg je glanzend haar van heb ik gehoord. Sakkerju wat lekker. 2 En Stoemelings 1879. Saisson meets lambic. Perfect afgeregelde allemansvriend. 3 maar de winnaar is Oude Geuze Boon 2017 2018 wat een feest.

Lowlander Tompouce Ale

4-6-2022
Niet te hachelen waar ik toch veel blief. De oranje versie van dezelfde maker is iets beter. Met vanille en framboos. Boos makende zoete slappe smakeloze smut.

Eeuwige Jeugd – Gappie van de Appie

25-3-2022
Een gappie van Appie: 2,49 voor een flesje bier wie wil dat niet?! Grootgrutters gerstenat luistert naar de naam De Eeuwige Jeugd. “Oud worden kan altijd nog” is de payoff. En dan de soorten… Gleuvenglijder. (ik verzin hier niks.) Lellebel “Een onvervalst mokumse meid” De bieren worden gebrouwen in Halen, Belgie. Waar kan geen ironie tegenop? “Alleen goud is goed genoeg.” Zeldzaam slappe zever. Marketingbier is bier van het laagste allooi. Over tot de orde van de dag.

Lowlander Tompouce IPA

19-4-2022
Er op tijd bij zijn. ipa van oude gebakjes wat een feest. Vorig jaar greep ik mis. Uitverkocht in één uur. Nu standaard in het assortiment wat het heel wat minder bijzonder maakt. Een foute grap is leuk omdat hij fout is. What’s next: rookworst in bier? (Ja.) (Niet gekocht.)

Othmar IPA

19-4-2022
Lokale ipa uit Ootmarsum: veel grapefruit en straf lang bitter, erg tof. Al te vaak zijn lokalio’s niet te hachelen, meer hobby en plezier voor de makers dan succes verzekerd in brede kring, deze is uitgesproken. De volgende was rood maar daar heb ik geen enkele herinnering aan.

Bosch

19-4-2022
Lege flessen. Als zodaing gefotografeerd op de trofeeënplank in de keuken van mijn zus.

Stadshavenbrouwerij – Piranha Triple

1-3-2022
Piranha triple van @stadshavenbrouwerij; aangenaam verrast. Van mij hoeft niet overal fruit door. Mango en kumquats – je moet er maar opkomen. Heeft ook iets rokerigs. Super tof.

Kaapse El

1-3-2022
Neipa Kaapse El: geen idee wat ze erdoor doen. Oogt als jus. Wat teveel bitter naar mijn smaak (smaken veranderen) maar met een stevige bite. Mooi romig en vol.

Uiltje – Fancy Pants

8-10-2021
Fancy Pants ik zeg gewoon een broek; de cartooneske etikettering is niet mijn ding en de naamgeving is gewild. Een droge (brut) IPA weinig gelaagd. Ananas maar vooral veel fruitige hop.

Lambiekfabriek – Jart-Elle Oude kriek

8-10-2021
Zo da’s andere kriek: zoet noch stoffig, heerlijk rins, prachtig fermentateerd. Van @lambiek_fabriek (je moet er naar opkomen zo’n naam) Bij @hopinbeerstore uit de schappen getrokken eerdaags de rest van de familie.

Nevel – Traversing Thoughts

18-9-2021
Ongelofelijk tripping good wild ale van Nevel. Hoofdletters WOW. Hele lange mooie lichtzuichtzure mild bittere nasmaak. Ik denk een van de mooiste bieren die ik ooit dronk. Wat een feest. En wat jammer dat het waarschijnlijk niet herhaalbaar is. Zie hem te krijgen als het nog kan

2400 meter bier

19-8-2021
Geen idee maar hoger dronk ik alleen in een vliegtuig.

Stiegl HELL

18-8-2021
 Stiegl HELL met de fraaie vormveging voor de waarlijke verkansiegevoelens.

Kaiser Fasstyp

18-8-2021
Just another day at the camping. Pintje Fasstyp Kaiser Söze. Fass, nicht Fast.

Gösser – Märzen

13-8-2021
Wanneer je op je blik pront kond doet van 100% Oostenrijks – kortom van vreemde smetten vrij – dan weet je: dit is old school nazibier, door wat oude mensen met smaak gedronken. Goede oude tijd en zo. Nee geen ronde hoekjes, lokaal heerst groen links bier.

Stiegl

12-8-2021
Verkansie met Salzburger Stiegl. Zo, dat staat er LUID EN DUIDELIJK op getypografeerd in kenmerkend schrift.

Brouwerij De Molen – Dag & Dauw

12-8-2021
Wat het etiket zegt: met bergamot. De naam Dag & Dauw is wat gek. Geen ontbijtbier. Daar moet ik niet aan denken. Mooi vol, vet bitter, beetje eendimensionaal wellicht.

Nevel – Aard

20-5-2021
Uit de categorie dit heb je nog nooit geproefd: Aard van Nevel. 24 maanden gerijpt op eiken. Licht zuur met rode biet en absintalsem. Dat is wormwood op zijn engels. Smaakt juichend naar aarde.

Timmermans – Oude Geuze 2018

2-5-2021
Oud zuur bier om van te smullen

Disclaimer

Zomaar een incompleet en onvolledig ad hoc overzicht van opmerkelijk bier. Oorspronkelijk gepost op mijn instagram. Ergens wil ik weer weg van Instagram. Alles op Instagram is van Instagram en ik mag de baas niet. We draaien het weer om: ik ros hier mijn muk en deel dat dan op Instagram.

De volgorde is omgekeerd: laatste eerst. In de beperking toont zich de meester. Het zou lachen zijn als elke halve liter bonusbier de kolommen haalt. Alleen de meer bijzondere worden geplaatst. Als note to self/online geheugensteun. Al kan al te bijzonder bier niet altijd op herhaling. Zie de Nevels hier.

One reply to “Van een lekker biertje is nog nooit iemand dood gegaan

  1. test hoe ziet een comment eruit eens geplaatst.

Leave a Reply

Share this: